marți, 6 decembrie 2011

Voi RE-încerca să citesc Biblia

Acum câțiva ani buni, am încercat să citesc Biblia. Era o căutare literară, vroiam să văd de unde vin toate poveștile astea care au devenit în societatea nostră teme literare. Dar la scurt timp după căderea Sodomei și Gomorei - adică acolo unde fiicele lui Lot și-au îmbătat tatăl și l-au violat într-o peșteră ca să rămână ele însărcinate - am decis că această carte este prea dezgustătoare ca să continui. Toate principiile mele umaniste erau contrazise, tot ce e frumos în relațiile umane era blamat sau ignorat. Deci, pe lângă faptul că-i o carte porno, mi s-a mai părut și groaznic de ignorantă.

Așadar, după mulți ani în care nu am mai îndrăznit să mă ating de Biblie, iată că voi face o nouă încercare. Și dacă tot am blogul ăsta, voi scrie despre impresiile mele din când în când. Nu garantez că voi ajunge foarte departe (cei care au citit Biblia știu că pasajele despre Sodoma și Gomora și fiicele lui Lot sunt chiar la începutul voluminoasei publicații).

Dacă voi comenta despre pagini întregi de text, nu mă voi apuca să copiez aici pasajul - scopul meu nu e să reproduc Biblia sub formă de blog. Vă voi spune exact de unde până unde am citit și o să le găsiți cu siguranță pe net sau într-o Biblie din casă. Dacă, în schimb, mă voi referi la 2-3 rânduri de text, atunci le voi publica și pe blog.

Dap. Ăsta e planul. Îmi imaginez că nu sunt primul căruia i-a trecut prin cap să facă așa ceva - dar dacă tot mă supun unei asemenea lecturi, măcar să rămân cu niște notițe clare din ea.

Deci lectură plăcută în continuare