joi, 25 august 2011

Moderarea comentariilor: necesitate sau moft?

În timp ce asamblam estetic și practic pagina, a trebuit să-mi pun întrebarea: cu sau fără moderare de comentarii? Primul instinct a fost să zic "fără moderare"... dar imediat mi-am adus aminte cu cine am de-a face și m-am deșteptat.

Așa că voi deschide blogul cu un mic comentariu de natură practică. Oamenii care-și pot exprima ideile coerent și urmând un fir logic sunt bine-veniți să mă contrazică și să poarte conversații în contradictoriu cu mine sau cu alți comentatori (dacă vor fi comentatori pe aici). Însă, dacă-mi vii cu citate dintr-o carte veche de aproape 2000 ani și spui că ceea ce crezi tu este adevărat pentru că este scris în Biblie iar Biblia este scrisă de Dumnezeu fiindcă așa spune Biblia (gândire circulară!) - nu te mira dacă te voi ignora iar și iar și iar și iar. Nu te gândi nici că odată scris comentariul, el sigur va ajunge la mine (chit că nu-l pun pe blog) iar eu mă voi răzgândi peste noapte datorită mesajului tău salvator: NU citesc citate din cărți religioase. Punct.

De asemenea, știind ce le poate pielea unora dintre conaționalii mei credincioși, vă mai anunț și că orice comentariu conținând înjurături, blesteme, amenințări sau insulte la adresa ateilor/agnosticilor va fi, din nou, ignorat. În același stil în care și siteurile creștin ortodoxe duc lipsă de secțiune de comment-uri, de adresă validă de mail sau de forumuri pe care tu, ca ateu, să te poți apăra împotriva răutăților pe care reprezentanții paginilor respective le spun; mi se pare foarte corect ca pe paginile ateilor, credincioșii să fie cei cu drepturi limitate.

Acestea fiind zise, bine ați venit și sper ca în curând să încep să postez și niște articole mai aproape de subiectul blogului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Moderarea comentariilor este ACTIVĂ. Orice comentariu bazat strict pe citate din scrieri religioase va fi ignorat și NU va fi publicat. La fel și comentariile de tip spam, sau cu conținut violent/amenințător. Mulțumesc.